12 september; zeilen in de ria de Arousa

's Morgens wordt direct de ijzeren discipline in het zeeroversnest ingesteld. Opstaan om 07:30h... Janna en Ben kijken een beetje beduusd... Hela, dat gaat hier toch niet heel de week zo zijn he ? Neenee, wees gerust. Vroeg opstaan enkel vandaag omdat we eerst nog de auto moeten terugbrengen naar het verhuurbedrijf, terugkeren met de trein en dan het water op. Het jeukt. Het ziet er goed uit. Nog geen wind maar 't wordt zeker mooi weer.... Ontbijt, een doucheke en op weg.
In Pontevedra is het gauwgauw afgelopen. Nog een hilarisch moment als het juffrouwke mij de sleutels van de auto terug vraagt en ik niet direct snap wat ze bedoelt. Allez, moete gij nu die sleutels terug hebben? Waarvoor hebben ze die nodig ? Hihi.
Tegen 10-nen zijn we terug in Vlagarcia en gaan nog vlug wat brood en vlees halen. De mist is een beetje hardnekkig, maar het komt wel goed.
Om 11 uur zitten we op het water. Er is warempel een windje uit Westelijke richting dus dat betekent opkruisen. De nieuwe bemanning vindt zijn weg aan boord dus ik moet niet veel doen en zo hoort het ook. (nu ik eindelijk weer eens bemanning heb) We besluiten naar het eiland aan de ingang van de ria te zeilen.
De wind neemt steeds meer toe en het is mooi zeilweer. Graadje of 22 . Te veel geboft want plots terug mist. We besluiten uit te wijken naar het dorpje a Pobra do Caraminal. We gaan voor anker voor het strandje en moteuren met zijn drieen in klein Billytje naar de kant. Het is nippekes maar het gaat goed. Wel een koddig zicht wss.
Een terraske en wat rondlummelen en terug naar de boot. We varen nog een een eindje verder tot op een eenzaal plekje en daar gaat de haak terug de grond in. Janna en Ben varen nog even naar het strandje en ik maak het eten klaar. De tajine wordt vanonder het stof gehaald.
Tegen tienen , het ankerlicht in de mast en iedereen onder zeil.
Snurk !!!
Janna, Ben en Jean, uit het zeeroversnest.

Geen opmerkingen: