29 mei; van Piriac naar Pornichet; 21 Mijl

'k weet het , 21 Mijl is niet veel, maar ik heb ze wel volledig gezeild, onder een stralende, bakkende, schroeiende, mij bijna levend verbrandende zon. Achtereenvolgens ging het grootzeil, de fok, even later de grote Genua en om af te sluiten, het geel/groene monster omhoog... meer heb ik er niet, ja, nog een stormfok, maar dat zou ongepast zijn vandaag. Ik denk niet dat de wind boven de 10 knopen geweest is, echt een janettenweerke dus...Net vóór Pornichet ligt nog een coconut eilandje mooi te wezen, ik daar naartoe dus. Zwemmen ? Bweuh nee, te koud. Morgen misschien hier eens terugkomen. Ze blijven mooi weer voorspellen. Misschien een onweertje vanavond.
Pornichet, ten oosten van de mondaine badplaats La Baule en ten westen van St Nazaire, heeft wel iets... vind ik. 't Is weliswaar een moderne marina, er is een verschrikkelijk lelijke dijk met hoge appartemenstbouw, misschien doet het mij gewoon aan onze Belgische kust denken die ik al 2 maanden niet meer gezien heb... snik, snik... maar 't was een vriendelijk dingske achter de receptie, ze had in Bxl gestudeerd, ze kende Gent en Brugge en zelfs Oostende wist ze liggen. Bredene daarentegen was een beetje te veel van het goeie, alhoewel, Bredene... wie kent er nu ons onvolprezen naaktstrand niet.... alhoewel je daar in het buitenland, en al zeker in Frankrijk niet mee moet uitpakken...
Verder een super uitgeruste marina met propere douches, een ligplaats op de steiger voor boten onder de negen meter, 't gewoon volk dus, overal terrasjes. Mnjaa !
Na de administratie ga ik een wandelingetje maken. Bureau de toerisme voor een plannetje. Onderweg kom ik een café tegen waar warempel deze avond Salsales gegeven wordt... doen ? Mmmmm ! We zullen zien.
Ht station is niet veraf. Ik informeer even en de TGV van Cory stopt niet hier. Een mogelijkheid is dat ik hem ophaal in St Nasaire ( 10 minuten met de tjoek) en dat we dan samen hierheen komen. Ik kan ook met de boot naar St Nazaire maar dan moet ik door de grote zeesluis, niet direct mijn favoriete bezigheid solo, alhoewel ik het al verschillende keren gedaan heb, maar er zijn in St Nasaire eigenlijk geen faciliteiten voor jachten. Er "zou" een ponton zijn waar we "getolereerd" worden als ze het ponton niet voor iets anders nodig hebben. We zullen zien...
Momenteel op een terrasje... allez gij ? op internet. Ja, maar een zwakke verbinding. Vliegt er om de haverklap uit en mailen gaat niet... of ligt dat nu aan de BGC skynet server die er voor gekend is niet van de rapste te zijn... niet neuten he ?
Daag
Jean

4 opmerkingen:

on3bz zei

Hoi Jean
Dat ziet er daar weer allemaal
prachtig uit he,ben nu en dan eens
qrv op 10140 20h00 het zal wel eens
lukken he!!
ps:De les is gedaan,start opnieuw in
oktober.
Allee veel groeten van uit den belgiek.(zeer warm 26 °C)
73 on3bz
jacky

Jean Dekeyser zei

Ja Jacky, de laatste tijd steeds een beetje te laat ingelogd... t was beide keren al 20:15h tegen dat ik er aan dacht.... vanavond zal ik nog eens proberen....en op tijd te zijn. tot op 10140
Jean

Janna zei

wat een hippe paarse bril zeg:d

Jean Dekeyser zei

janna, ' t is niet de kleur die telt he ? Enfin, k wil je wel verklappen dat het de originele John Lennon bril is... aan niemand zeggen he ?