18 Juni; naar Hoëdec en La Trinité sur Mer

Als ik ‘s morgens wakker wordt… o Horror ! Regen ! Das ook wel efkens geleden. Rap eens naar het weerbericht geluisterd en die mannen hebben meedelijden en spreken al terug van opklaringen voor deze namiddag. Weinig wind, beetje mist en tegen de avond zo’n 4 Boforrekes uit het NW-ten. Kan ik mee leven en we bersluiten nàg even een eilandje aan ons palmares toe te voegen. We verlaten de ankerplaats op Ile Houat en richten de steven van de Billy op Hoëdec; Tamelijk nabij, op zo’n 4 mijlkes. We terkken de spi want het is ruim en lopen met dit licht windje toch zo’n 3 knopen. Het wordt terug warm. Daar is de zon terug. Rond Hoëdec liggen indrukwekkende rotspartijen en terug fantastische stranden. Ach, we hebben er al zo veel gezien en besluiten te gijpen en naar het vasteland terug te zeilen. Het is mooi geweest. La Trinité sur Mer is het doel. We willen wel eens een doucheke, verse kleren en de boot wat oppoetsen. Bovendien is onze watervorraad op . 140l water sinds zondag….
La Trinité is een echt zeilcentrum. Er liggen een paar zestig voeters, een paar open veertigs, Gitane, de enorme cat bekend van een paar recordpogingen en waarschijnlijk hebben we de helft nog maar gezien. We maken een wandelingetje en eten als echte toeristen een ijsje. Bij een lokale visser die zijn vangst nog verkoopt op de kaai, nemen we twee krabben mee (spinnekrabben) en wat kleine St Jacobsschelpen.
DE St Jacobsschelpen worden gekuist en klaargemaakt, gebakken in wat olijfolie, met wat zout, peper en een teentje ( of twee… nou ja, drie) look.
Een dikke boterham, in drieën gesneden wordt ook wat geroosterd in dezelfde pan en neemt de olijfolie en looksmaak op…. ‘k Weet-niet… Johan en Evan vinden het wel lekker want ze zijn verdraaid stil. Een glaasje witte wijn erbij….Ja seg, en mijn dieet…. ? Volgende week terug verder doen hoor, nu even niet.
Het krabbenduo wordt gekookt in een sopje van water, ajuin met wat kruiden en even later ook verorberd… Voila, we kunne er weer tegen voor even.
Morgen gaan we naar de Morbihan, Vannes is het einddoel, Eva en Johan gaan zaterdag naar huis met de trein. Erna komt een weekje vakantie nemen.
Spanje ? Eerst nog de rest van Bretagne bezoeken en dan vanaf Ile d’yeu gaan we er eens aan denken een gote(re) oversteek te plannen. We gaan dan naar Baskenland… doet me er aan denken dat ik ook nog een Baskenvlag moet kopen.

Groetjes,

Jean

2 opmerkingen:

Yvan Dehondt zei

Prachtige foto's op de Blog Jean, vooral mooi op en rond de eilanden.
Doe zo voort !!
Groetjes Yvan.

Jean Dekeyser zei

Bedankt Yvan, leuk nu en dan een reactie. Laat maar komen. Groetjes ginder. Wij doen verder ons best ... hahaha.....