Er is nog net brood genoeg voor een ontbijtje, maar gaan even aanleggen in het dorpje Sauson. Boodschappen doen dus. Johan en Eva nemen het bijbootje en ik zit op de Billy de blog wat bij te werken. We hangen aan een visitor mooring en verwachten hier maar een uurtje te blijven. Straks vertrekken we naar één van de eilanden voor de kust van Presqu’ile de Quiberon,

Tot straks…. Sorry, hier geen internet dus de blog moet wat wachten….
Als we vertrekken van Belle Ile, weer een paar kilootjes zwaarder, de boodschappentas was rijkelijk zwaar,er is weinig wind. Tich zeilen we. Grootzeil en fok, het is nogal scherp. … De uren gaan voorbij en over de middag wordt weeral eens een rijkelijk belegde boterham tevoorschijn getoverd. Sla, Tomaat, een soort vlees. …. Tiens wa’s dat ? Rillettes…Bwaah ja, lekker….
Tegen vieren, we zijn dan al dicht bij het dichts bijzijnde eiland Ile de Houat, halen we de gevreesde geel-groene nog eens tevoorschijn. We schieten direct in plané….

We zeilen langs het bekende strand van het eiland ( Copacabane… had je gedacht) en gaan het havnetje ens bekijken. De boten liggen er opeengepakt aan boeitjes voor en achter. Niet ons ding en we gaan terug naar het strandje. Daar liggen we ook wel niet alleen, maar het is hier groot genoeg….
Ok, het anker erin en peritieven dus. Een flesje bubbels, een worstje, olijfje en kaasje. Eva is kok van dienst. Een voorgerechtje bestaande uit asperges, ik toon mijn van Piet afgekeken kunsten door voor elk een eitje te pocheren. ( wat hebben we nu geleerd Eva ??), een eitje dus en een mespuntje mayonaise.

De plat de Résistence is een fabrikaat op zich. Linzen, kip, pepers en een massa kruiden. Lekker hoor….met een stukje brood. Even wordt nog over en dessert nagedacht maar het is genoeg geweest.
Weeral een dag voorbij in het paradijs…….
Geen opmerkingen:
Een reactie posten