17 Juni; Ile Houat

Radiocontact met Charlie met Oostende Radio verloopt goed. Ik zink soms wat weg in de ruis ginder maar de ontvangst hier is schitterend. Charlie en Sonja komen volgende week onze kant uit op vakantie met de Mobile Home en ik spreek af dat ze ons op een avond komen bezoeken. Volgende week is Erna er ook terug . We hebben zaterdag afgesproken in Vannes, de Golf de Morbihan.
Er is nog net brood genoeg voor een ontbijtje, maar gaan even aanleggen in het dorpje Sauson. Boodschappen doen dus. Johan en Eva nemen het bijbootje en ik zit op de Billy de blog wat bij te werken. We hangen aan een visitor mooring en verwachten hier maar een uurtje te blijven. Straks vertrekken we naar één van de eilanden voor de kust van Presqu’ile de Quiberon, Ile Houat en Hoedic en gaan terug op anker, want er zijn geen echte havens. Ons eens wassen zou wel een luxe zijn en ik zal eens zien of ik de zonne-energie douche aan de praat krijg. T Zal afhangen van de hoeveelheid water dat we nog in de watertanks hebben zitten. De kapitein zal streng zijn maar rechtvaardig en voor een eerlijke verdeling zorgen.
Tot straks…. Sorry, hier geen internet dus de blog moet wat wachten….
Als we vertrekken van Belle Ile, weer een paar kilootjes zwaarder, de boodschappentas was rijkelijk zwaar,er is weinig wind. Tich zeilen we. Grootzeil en fok, het is nogal scherp. … De uren gaan voorbij en over de middag wordt weeral eens een rijkelijk belegde boterham tevoorschijn getoverd. Sla, Tomaat, een soort vlees. …. Tiens wa’s dat ? Rillettes…Bwaah ja, lekker….
Tegen vieren, we zijn dan al dicht bij het dichts bijzijnde eiland Ile de Houat, halen we de gevreesde geel-groene nog eens tevoorschijn. We schieten direct in plané….
We zeilen langs het bekende strand van het eiland ( Copacabane… had je gedacht) en gaan het havnetje ens bekijken. De boten liggen er opeengepakt aan boeitjes voor en achter. Niet ons ding en we gaan terug naar het strandje. Daar liggen we ook wel niet alleen, maar het is hier groot genoeg….
Ok, het anker erin en peritieven dus. Een flesje bubbels, een worstje, olijfje en kaasje. Eva is kok van dienst. Een voorgerechtje bestaande uit asperges, ik toon mijn van Piet afgekeken kunsten door voor elk een eitje te pocheren. ( wat hebben we nu geleerd Eva ??), een eitje dus en een mespuntje mayonaise.
De plat de Résistence is een fabrikaat op zich. Linzen, kip, pepers en een massa kruiden. Lekker hoor….met een stukje brood. Even wordt nog over en dessert nagedacht maar het is genoeg geweest.

Weeral een dag voorbij in het paradijs…….

Geen opmerkingen: