1 en 2 juli; Pornichet naar Ile de Noirmoutier

1 Juli; ik ga terug fietsen, het is zo mogelijk nog warmer dan gisteren. Eerst La Baule, das Blankenberge dus daar ben ik rap voorbij; La Poulingien met een mooi jachthaventje... ja , hier zou het ook wel goed toeven zijn. Dicht bij alles.... Verder de kust af gereden richting Le Croisic, mooimooi mooi, zie foto's, ik kan het niet meer beschrijven.
Zo tegen de avond wordt Cory verwacht. Snikheet !. Morgen regen, aiai, maar momenteel nog stralend weer. Na een klein treinritje om hem op te halen en terug ( Pornichet - St Nazaire - Pornichet) en een wandelingetje naar de haven heeft de Billy dus terug een tweekoppige bemanning.
Een aperitiefje is de traditie, een dozijn oesterkes, daarna een salade met... langoustinekes . Ja meer moet dat niet zijn. Morgen zal het al veel minder zijn , das maar voor de eerste indruk natuurlijk....
Goed, 2 juli en het regent, het dondert, het giet, maar deze namiddag reeds klaart het op volgens de weerberichten en zijn we weg. We gaan naar Ile de Noirmoutier, morgen naar Pornic en dat is het zo wat ivm de planning.
Ik ben deze morgen naar de markt geweest en een en ander meegebracht. Wat kaas, groeten, fruit hebben we nog, ajuinen, look, een peper, een salade, wortels en wat vlees en brood. We kunnen er weer een paar dagen tegen denk ik.

'k benne weg...want ik zie een blauw gat boven zee onze richting uitkomen...
daag...

Geen opmerkingen: