6 Juli, La Rochelle

Vwala sè , we zijn toch al in La Rochelle. Ile de Ré, Ile d'Oleron, de" laatste stuiptrekkingen van Bretanje, eigenlijk al de Vendée, maar goed, dit de laatste interesante plaatsen noemen is een beetje oneerbiedig maar hierna komt enkel nog de kust ven Les Charentes, plat, naaldbossen, zandduinen, alhoewel plat,..;; met de "Dune de Plla", zowat de hoogste duin van Europa, zo niet van de wereld; plat ? De Lac d'Arcachon, zeilersparadise, verder de monding van de Gironde met vele , voor ons Belgen favoriete wijnstreken als daar zijn vooral de Bordeaux, Pauillac, verder de golf- surfers-paradises Biaritz maar .... soit , Frankrijk is "Fini", en zal in de kortste keren vervangen worden door zijn Spaans sprekende buur. ...Spijtig, want de laatste 2 maanden is het zowat mijn tweede vaderland geworden maar niet getreurd, ik kom terug... ik weet alleen nog niet wanneer. ...Yes !!
Een zware tocht overigens vandaag, met een paar, weliswaar aangekondigde "averses", waar toch een verdomde hoop wind in zat; op een zeker moment klokten wij toch zo'n 30 knopen wind, goed voor zo'n 7 Bft. Een geluk dat het maar zo'n uurtje duurde. Daarna, terug "handsome weather"... oef !
La Rochelle wordt beheerst door zijn enorme moderne Marina met plaats voor 5.000 boten, astemblieft...; Toch kiezen wij voor de "Vieux port", in het centrum van het historische La Rochelle, veel kleiner, veel bezielder, en dit niet tegen onze zin uiteraard. Het in het historische centrum gelegen dok is een "biezjoetje" op zich. Nog veel mooier of toch te vergelijken met Honfleur, Concarneau, St Malo of zelfs Honolulu.. ?? Ja, Dekeyser; tijd om te gaan slapen hoor !
Het is zomer en allerhande activiteiten hebben deze site als hun centrum uitgekozen... wij zijn enkel toeschouwer. ... vanop de eerste rij.
Hier hoor je ongetwijfeld nog meer over ...

groetjes van twee gelukzakken,

Cory, Jean





1 opmerking:

Guido en Helga zei

hups avonturiers,

heb het blog van Jean ontdekt en leuk om te lezen. Ziet er allemaal mooi uit. 't Ja, la vie en France heeft mij ook altijd bekoord maar 'k ben er te weinig geweest. Ga dat goedmaken ... maar niet per boot want 'k wordt al zeeziek in mijn bad ha ha ha. Profiteer en genieten jullie er maar dubbel en dik van. Ik ben super content dat opa er terug bij kan zijn. Moet voor hem ook geweldig zijn. Ik print in ieder geval het blog af om oma te laten lezen. Zo weet zo ook waar haar halven trouwboek uithangt.

Vele groetjes en tot eerstdaags nog eens

Guido en natuurlijk ook Helga