4 Juli, Ile d'Yeu/ recept Tajine

Alhoewel Pornic mij wel aanspreekt, is de goesting om verder te zeilen toch groot genoeg om te vertrekken. Zeilen is steeds hetzelfde, ergens aankomen, het wel leuk vinden maar toch steeds: 's anderendaags, of eventueel, occasioneel, een dagje later terug vertrekken. Steeds maar weer, opnieuw en opnieuw en opnieuw. Momenteel staan er op de teller van de Billy 1000 Miles, om precies te zijn, 994 Miles sinds Oostende. Veel ? Bwaah nee, helemaal niet. Toch is duizend mijl (1850km) zowat het jaargemiddelde van een (veel) zeilende boot. Er zullen er hopelijk dit jaar nog een paar duizend bij komen. Te beginnen met morgen, want ja, vertrekken doen we uiteraard terug. Les Sables d' Olonne, vertrek en aankomsthaven van de Vendée globe, wil ik wel eens zien...
Vandaag een mooie zeildag. Aanvankelijk zeer rustig, eerste stukje op de motor; nog vóór de noordpunt van Ile de Noirmoutier, gaat de grote Genua de hoogte in, even later vervangen door het werkfokje met een steeds aanwakkerend windje uit SW, later ruimend naar het Westen.. Mooi, een redelijke deining en volop zon. Zwembroekjesweer dus. Tegen vijven lopen we Ile d'Yeu aan. We gaan de Marina binnen. De deining belooft een weinig confortabele nacht op de ankerplaats ten Oosten van de stad dus...
Deze avond, na het avondmaal, Chili Con Carne met worst opgefleurd met de typische Billy ingredienten, als daar zijn; ajuin, look, veel kruiden... ga ik een eindje stappen. Cory bedankt en blijft aan boord om de schotels te wassen. ... jaja, dat moet ook gebeuren he ?
Leuk stadje hier, het heet... Port euh... Joinville...; juist. Trouwens de eerste haven waar zoveel beweging op de boten naast ons is. Belgen ( 2 !!) Nederlanders, Fransen uiteraard, en veel Engelsen, meestal bejaarde koppels op die Engelse boten. Gelijk hebben ze. Beter dit dan in het koude gure Engeland blijven.
Het is nog steeds mooi weer en het lijkt er op dat dit nog even blijft verder duren. Mooi voor ons want wij willen verder zuid.

Tot morgen, daag...

Cory en jean... en Billy uiteraard









En dan nu op algemene aanvraag: Nadia's recept voor de tajine;

From: BELHASNIOUI Nadia (NWS/CCA) Sent: 03 April 2009 14:10
To: DEKEYSER Jean (COP/RMO)

Subject: RE: Tajine

D’abord faire chauffé le tajine à feu doux
Epluché 3 patates et coupé en trois ou quatre dépend de la grosseur
Épluché une tomate et coupé en petit morceau , émincé un oignon
Mettre tout les légumes dans le tajine avec deux cuillères à soupe d’huile d’olive
Fermé et laissé mijoté à feux doux puis après 10 min , tu fais bouillir de l’eau et rempli le tajine ensuite tu fais des boulettes de kefta par example et tu les rajoute dans le tajine
Emincé du persil , sel poivre et curcuma et laissé cuire à feu doux au moins 30 min


Bonne appétit


Nadia Belhasnioui

Een volgende keer geef ik jullie ook nog mijn recept; Tajine met Couscous, een bewerking van bovenstaande.... maar enkel als jullie braaf zijn uiteraard. !

Geen opmerkingen: