Bil(ly)Bao; 13,14 en 15 juli

Goeiemorgen, we zijn in Bilbao. Gexto marina, 47 euros voor 2 nachtjes ¡ De duurste marina tot nu in Spanje. Wordt in de gids beschreven als zeer modern en maxi uitgerust.... nou...
Goed afgesloten, zeker want we kunnen het ponton niet af. zelfs met onze sleutel, van de nachtportier gekregen lukt het niet. We moeten via de VHF oproepen dat ze ons komem bevrijden.
Goed, gisteren dus vertrokken uit Lequetios in een absolute windstilte... er zit echter verandering in de lucht: De bergen zitten in de wolken, de barometer daalt. Het weerbericht spreekt van 3 a 4 Bft. ....Gradueel begint er toch een beetje wind op te steken. Op kop uiteraard. Enfin , we zeilen en das al iets. Steeds meer wind en tegen dat we de baai van Bilbao naderen krijgen we toch een dikke 25 knopen te verwerken, reefje dus, bovendien regen, nee gieten. Als twee natte honden pruttelen we uiteindelijk de jachthaven in, zeilen reeds gezakt, fenderkes uit, landvasten klaar, het draait weer goed aan boord. Welkom in Bilbao, laatste Baskenbastion.
14 Juli, terug mooi weer, we gaan eens naar Bilbao stad ... met de metro, een echte "metro-pool" dus Bilbao. Eerst naar het busstation waar we een ticket kopen voor Cory die hem morgen rechtstreeks naar de "aeropuerto van Santander" brengt. ( met de nadruk op dèr = de goede uitspraak) Nadien terug met de metro naar de "city vieja" , mooie smalle straatjes waar de Rio Bilbao doorheenkronkelt, volgens mij een open riool, maar kom....










Cory bezoekt gure buurten.....de bewijzen zijn er , weliswaar niet scherp maar allez... ik heb ook geen vaste hand als het over dergelijke uitspattingen gaat.


























's Avonds gaan we eten in één van de restaurantjes bij de jachthaven. Geen sardientjes, please ... neenee, t wordt een bbq op de steiger...




















Hiernaast Cory aan zijn favoriete bezigheid... mat tijd en boterhammen wordt hij nog een gsm specialist...




















15 Juli;
ik ben weer alleen; Cory heb ik zojuist afgezet aan het metrostation. Met spijt in het hart want we hadden het goed samen aan boord. Een mooi stuk gevaren ook trouwens; van zuid Bretagne, Pornichet naar Bilbao, Baskenland.
De komende dagen een beetje aan de boot prutsen, Bilbao nog eens bezoeken, het Guggenheimmuseum staat zeker op het programma. Verder nog eens naar het strand, misschien een beetje zeilen... ja, dat ook nog, maar ik blijf hier zeker hangen tot zaterdag.



groetjes, Cory en Jean





































































































































3 opmerkingen:

LUC PATRICIA zei

Inderdaad de bewijzen zijn er. Trouwens jean een mooie blog. Nog veel zeilplezier en lekker eten.
Patricia & LUC

Unknown zei

Amaaj, je bent goed opgeschoten de laatste tijd. Goed te weten dat Billy zich goed houdt.
Ik ben nooit in Bilbao geweest, dus kan je geen toeristische tips geven.
Doe de groeten aan mijn oudjes, mocht je ze daar tegen het lijf lopen!

mvg

Jean Dekeyser zei

Ja, we hebben der ne keer een lap op gegeven van 180 mijl in ene keer. Moet je wel goed weer vorr hebben uiteraard. Momenteel NOK maar zaterdag terug beter.
Oudjes... 'k zal 't ze maar niet zeggen zekerst? Straks ga ik eens gaan neuzen in Guggenheim, eerst mijne was doen maar 't machien is heel den tijd bezet....
groetjes...