2 en 3 juli; Ile de Noirmoutier en naar Pornic.

Op donderdag 2 juli vertrekken we pas na de middag ivm de onweders en de regen. Het blauwe gat komt er maar traagskes maar toch zijn we weg. Eerste stuk helemaal geen wind maar geleidelijk aan rimpelt het windje toch binnen. Tegenwind, maar goed; opkruisen dus. Een eerste aarzelend zonnestraaltje fleurt ons leven weer wat op. Ochermkes...
De AIS is helemaal terug van weggeweest en tovert met de ingang van de Loire in de nabijheid een hoop boten op ons scherm. Ik heb wel de indruk dat de info wat traag op het scherm komt, maar dat is volgens mij meer te wijten aan het Imray programma dan aan de hardware van de AIS zelf. Bon, terug operationeel dus en een zorg minder... niet dat ik zorgen heb... waarom zou ik ?
Ter hoogte van de ingang van de baai, begrensd door het schiereiland Ile de Noirmoutier, begint de wind te ruimen naar het beloofde noordwesten. Met een knik in de schoten vlammen we naar de gekozen ankerplaats "Noirmoutier en l'ile" af. Vlammen, ja, want ondertussen is de wind aangetrokken en bij momenten hebben we toch een 18 knopen op de tellerkes staan.
Er liggen van die mooie rode visitormoorings, gemerkt met een grote V en we besluiten op zo'n boeike vast te maken en de "zware" in zijn ankerkluis te laten zitten. Makkelijk, tsjaa, gemak moet ook hier betaald worden en na 5 minuten komt de taxman zijn €12 innen. Daar de wind nu toch bij momenten serieus doorzet besluiten we voor alle zekerheid en vooral gemoedsrust toch maar te blijven "boeien" en halen onze geldbeugel boven.. Vijf minuten later geen wind meer. Djuu !
s'Nachts komt er toch serieus wat deining binnen klotsen en mijn ligplaats in de achterkajuit wordt onhoudbaar door het geklap van de golven tegen de onderkant van de boot, wat een lawaai en ik verhuis naar de voorpiek waar het wat rustiger is.
s 'Morgens, alsof er niks gebeurd is, een oliezeetje. Bon, spek met eikes voor één keer en straks als er wat wind komt naar Pornic, nog wat vlees halen, een flesje wijn als het kan en wat ijs voor de Caiperinha en vanavond bezoek van Aude en Bernard, bemanning van de Griou, laatst gezien in Locmiquelic. Zij zijn ondertussen na hun maand verlof in juni al terug aan het werk in het luchtruim ( piloot en stewardes) maar we hebben afgesproken op 3 juli voor de Tajine a/b Billy.

Stoof, stoof....'t is er 't weertje voor.... weeral 30 graden ....hum...

Pornic is een prachtig stadje, wordt in de Pilot beschreven als "Zuiders" en inderdaad, er staan warempel palmbomen, het is hier prachtig. Moest ik alleen zijn, ik blijf nog een dagje maar dat kan ik Cory niet aandoen en eigenlijk wil ik ook wel terug wat zeilen. Plannen zijn; morgen naar Ile d'Yeu, misschien 2 dagjes om eens rond het eiland te zeilen en er zijn weer van die schoon baaikes en inhammetjes, dus dat belooft. De provisiekast van de Billy is terug aangevuld dus we kunnen er terug tegen voor een tijdje.
Verder gaan we ook nog laar les Sables d'Olonne, stratplaats van de Vendée Globe en dan nog naar La Rochelle en Ilde Ré.

Vwala

daag

2 opmerkingen:

charlie zei

Hey Jean en Cory,
We zijn juist thuisgekomen en met het blog lezen zijn we al weer bijgewerkt. Maandag ben ik terug op het qrl, misschien kunnen we nog eens proberen om 8u15 op de 4 MHz. We zien wel. Geniet nog van de natuurpracht, het zeilen en van de heerlijke tagines ( daar kunnen we nu ook van meespreken)Groetjes
Sonja en Charlie

Jean Dekeyser zei

Hoi Sonja en Charly, mai, zijn jullie al weer thuis ? Maandag zal ik proberen, ik zeg wel proberen, terug qrl te zijn... of is het qrv ? Ik ben echt geen freek in die dingen, afkorten en dergelijke in het radio gebeuren....goed, maandag dus...
groetjes,

Jean