Oostende --> Gravelines. 39 Miles. 1 Mei 2009. Pos: 50° 59' 100 N 02° 07' 146 E

Vwala, we zijn vertrokken. Zo rond halfnegen worden we door Erna aan de Ryco afgezet. De boot is eigenlijk klaar en we hebben maar los te gooien. Even later zijn Ivan en ook Johan/Winnie present als professionele uitzwaaiers. Winnie is warempel vroeg uit haar bed gevallen, speciaal om mij uit te zwaaien... mooi is dat toch he ?
Motorke gestart dus en weg zijn we. De bemanning van de Hakuna Matata en Terry van Silent Ghost staan ook op het ponton en er wordt druk gezwaaid. Geen tranen gezien.....
Oostende Port Control besluit voor één keer geen spelbreker te spelen, en alle (rode) lichten blijven gedoofd. Negen uur en we sputteren al buiten. Geen fluit wind uiteraard maar het zonnetje schijn op onze bollen en ik trek direct mijn sandalen en korte broek aan. Zonnecrème te voorschijn gehaald en smeren maar. Krulle zit er dik ingepakt niet begrijpend naar te kijken. Hihi. Andere thermostaat zeker ?
Bweuhhh ! Moteurke blijft aan tot een stuk voorbij Nieuwpoort. Tegen de middag wordt een slaatje bereid en kunnen we er weer voor een tijdje tegen.
Dan krijgen we plots wat wind... op kop uiteraard. ZuidWest. Niet klagen en opkruisen dus maar. Met de stroom mee valt het nog mee. We zitten dra voorbij Duinkerke.
We passeren een motorboot waarvan de opvarenden alle drie vrolijk staan te zwaaien. Vriendelijke mensen die Fransen denken we eerst ... maar nee, er is iets aan de hand. Motortje wil niet meer draaien en ze kunnen niemand bereiken in de haven. Ze vragen ons even standby te blijven en we draaien wat rondjes.Na een vijftal minuten lijken ze het probleem zelf opgelost te krijgen en opgelucht varen we verder. Ik zie het niet zo goed zitten zo'n zware motorboot op sleeptouw te nemen en vooral niet om terug te keren naar Duinkerke... want verdorie, we moeten nog naar Spanje...
Voor de West haven van Duinkerke wordt het menens. Met het draaien van de stroom krijgen we steeds meer wind. Als er plots toch zo'n 25 knopen op de teller staan trekken we een reefje. Er komt nogal wat water over en we krijgen ook wat mistwolken die plots de zon verduisteren. Het waait gelukkig over en de wind stabiliseert op zo'n 23 knots. We zetten door.
Op het toppunt van de stroom passeren we Gravelines. We trekken bijna vierkante boorden, het is 6 uur en we besluiten er voor vandaag de brui aan te geven. Geen van beiden is hier ooit binnen gevaren. In de Reeds lezen we: droogvallende haven open tussen 2uur voor en na HW. Das nu dus varen we binnen.
Mooie eerste dag. Een aperitiefje kan er wel vanaf en even later rijst met brochetjes overgoten met een zoetzuur sausje "a la façon du chef Krulle". Lekker.
Stroom op het ponton, geen internet, geen havenmeester te bekennen en we plannen te vertekken morgenvroeg tegen acht uur.

Mijn oogskes vallen dicht. Tot Morgen. De kop is 't eraf....

Geen opmerkingen: