13 Juni, Port St Catherine, Locmiquelic

Zoals gisteren reeds vermeld een zware oversteek. In totaal zeker !!! en ik overdrijf nu echt niet; 4 mijl van het eiland Groix naar het vasteland. Vroeg opgestaan, van mijn buurman nog een mooie vis gekregen, die hij met zijn warrelnet deze morgen gevangen heeft. Hij had er een zestal en kon die toch niet allemaal op. Sympathiek he? Ik deponeer hem, of is het een haar, (toch moeilijk he soms, alhoewel de smaak er niet anders door zal zijn) van de ingewanden te hebben ontdaan ( gutten zeggen ze in Oostende) in een emmer op een ietwat frisse plaats op de boot. Vanavond opeten...
Tegen halfacht ben ik weg, tegen negen uur lig ik terug vast, alles op motor want geen wind. Port St Catherine of Locmiquelic, wie zal het zeggen, het ene Frans en het andere Bretoens, nee, te ver gezocht zegt het madammeke die hier opdient. St. Catherine is de naam van de haven, Miquelic is de "commune"....
Ik doe boodschappen, koop nog twee mooie kreeften, een krab, wat "puses de mer", een soort langoustines en een beetje slakjes. Alles ongekookt en vers. Tegen de middag is de hele viswinkel leeg en zo moet het ook. Geen oesters meer, "Plus la saison", volgens de baas. Hoezo? Zo ineens ? Ik krijg ook twee zakken ijs mee. Een koele aperitief dus. Goed, terug naar de boot, de kookpot op het vuur; water, kruiden, een ajuin, wat wortels, look, aan de kook brengen en één voor één de pot in. Hevig tegenspartelen uiteraard maar hoe zou je zelf zijn ? Brr, dit doe ik toch niet graag hoor.
Eva, Winnie en Johan zijn onderweg en weten waar ze moeten zijn. Ik heb ze even opgebeld. Ze verwachten hier zo tegen achten te zijn.
Op een terrasje aan de haven - overigens de goedkoopste en best georganiseerde haven van deze reis aan 10 euro per nacht, propere en nieuwe douches, fietsen gratis, - enfin, op dat terrasje dus, terug aan het internetten.
Zojuist Aude en Bernard zien passeren op de fiets. Zij hebben mij ook gezien en ze komen straks aperitieven. De Tajine zal voor een volgende keer zijn, in hun thuishaven Pornic, zoals afgesproken.

Ik heb nog wat werk om de boot op te ruimen en ben skippy, daag.


Jean

Geen opmerkingen: