Dag 6: van Dieppe naar Boulogne

We staan vroeg op. Niks douche, lekker stinken, we vertrekken, de stroom wacht niet.  De wind slaapt nog, eindelijk eens een vlakke zee.
We varen uit, langs de lelijke knalgele (echt frans) ferry die Dieppe met Newhaven verbindt het zeegat in. De zichtbaarheid is niet denderend en algauw verdwijnt de kust uit het zicht. Motortje staat aan en djoefdjoeft er rustig op los.
We ontbijten op zee, het wordt warm en de factor 50s en zonnehoeden worden tevoorschijn gehaald. Het grootzeil staat op en doet, behalve voor wat schaduw zorgen, niet veel. Enkele grotere boten, die later vertrokken zijn, halen ons geleidelijk in. De Belg, die ook in St Valerie achter ons lag, volgt dezelfde koers. Zij gaan dus ook naar Boulogne.
Het wordt een kalme overtocht, de rustigste die  we tot nu gehad hebben. Het duurt nog tot een mijltje of 10 vóór onze bestemming tot we wat wind krijgen. Eindelijk kan de motor uit. Voor ons liggen wat motorbootjes op en neer te  varen. Vissers met lijnen. Plots zien we ook enkele dolfijnen, bruinvissen, die weten ook dat hier een visje te verschalken is.


Boulogne
We varen de grote buitenhaven binnen, even is er nog wat verwarring over waar de ingang nu juist ligt maar we kunnen de boot voor ons gewoon volgen. Het is nog een eindje naar de jachthaven, de zeilen komen naar beneden, fendertjes en landvasten worden geprepareerd, het gaat steeds vlotter. Kobe komt in vorm.....
Inschrijven, doucheke nemen, het is nu wel echt nodig... alles is netjes hier zoals het hoort.
We gaan even de stad in, het centrum is vlakbij, drinken een pint op een terras en gaan even later weer zo'n dourum ding gaan eten. Lekker, maar de porties zijn voor Kobe echt te groot...
Terug naar de boot, t'is fris buiten en de dagelijkse jam sessie gaat door binnen in de kajuit. Geen (zichtbaar) publiek vandaag.
Morgen is er terug wind voorspeld, en nog geen klein beetje ook, +25 knopen, gelukkig uit zuidwest... Slaapwel

Geen opmerkingen: