24 augustus Auray, la Trinité, Quiberon

Ons Ibis hotel in Auray was super de luxe. Mooie kamer, verzorgd ontbijt, ik was den eersten om 0700h om hier gretig gebruik van te maken. Eitje, kaasje, pain flutes,  croissantje, koffie.... stop Dekeyser... t is welletjes.
Auto in, naar de jachthaven in la Trinité op "quinze minutes"....... Het verhuurbedrijf is net naast de haven... we handelen alle papieren af en gaan op zoek naar de boot op ponton o.... dat wordt toch even zoeken maar wel geraken er toch.



De boot is effenaf prachtig, nieuw en netjes. 😀😀😉 zoals het hoort eigenlijk.
We hebben twee bladzijden inventaris te doorspartelen maar alles  ligt op zijn plaats en een uurtje later kunnen we met één van de mannen van het verhuurbedrijf alles afhandelen.




Boodschappen doen, mijn fiets in bewaring geven bij het bedrijf, de auto op een gesloten parking achterlaten,  kortom, tegen 3en kunnen we dan toch vertrekken.
Er is weinig wind...eerst op motor,  dan gaat het grootzeil toch omhoog. Even later komt er dan wat wind bij en kan ook de fok erbij.... North sails, gelamineerd in een mal, allemaal lewmar winchen en gelagerde



katrollen.  Hier is precies niet op een frankske gekeken.
Bedoeling is een kort tochtje maken om de boot tel leren kennen en met de avond terug binnen te lopen.... even later draait de wind  en is het haventje Port Haliguen op Quiberon bezeild en dit wordt ons nieuwe einddoel.  Tegen 2100h leggen we aan. Mission completed... 😀

Geen opmerkingen: