Roerlagers opgemeten !

Onder een dreigende hemel, felle wind en slechte weersvooruitzichten wordt de Billy vandaag toch uit het water getakeld op de clubkar. Alles gaat goed behalve dat het begint te regenen. De wind is opeens matig. Hmmm ! .

De romp ziet er verbazend proper uit. Een licht slijmlaagje en dit sinds augustus. Dit was de vorige keer wel anders. Anti-fouling van een onbekend merk was toch geen zo'n goede keuze. Vorig jaar werd in augustus het zekere voor het onzekere genomen en gekozen voor de duurdere International Micron. Een succes dus. De romp wordt lichtjes geborsteld en met de waterspuit afgespoten voor zover dit nog nodig is. Het begint te gieten !

De helmstok wordt afgenomen en het roer volledig gelost zodat het kan zakken. De onderste lagerbus komt er gelijk uit. De bovenste laat zich niet kennen en besluit na wat rake tikken met een houten bezemsteel toch ook het verzet te staken. Beiden worden minutieus opgemeten. Een halve milimeter uitgesleten !

Het zooitje wordt terug gemonteerd en Bella kan terug het water in waar ze ook hoort. De regen mindert en even later komt het zonnetje te voorschijn. De wind trekt terug aan. Bedankt Neptunus. Even wordt nog gedacht aan een oversteekje naar Ramsgate . (graptje...)

Johan vertrekt even later gewapend met het blad met de afmetingen. Wordt deze week nog gemaakt en dan moeten we er nog even uit voor de montage van de nieuwe bussen.



Wordt vervolgd....

Jean

Geen opmerkingen: