Het aftellen begint .....

Nog drie weken te gaan... Eén mei nadert. Na een lange winter (foto) is de Billy er bijna klaar voor. En wat met mijzelf ? Hmmm. Tsjaa! Nu en dan bekruipt mij de laatste weken toch wat twijfel. Raar he ? 6 maanden is lang. Zal alles goed verlopen ? Van de ene dag op de andere niet meer hoeven te werken, ik ga verdorie precies op pensioen. Ik voel mij warempel bijna oud. Onnozelaar, zo vrij zijn als een vogel.... Dat is het toch wat je wil ? Doen wat je graag doet. Zeilen, reizen, genieten, ... Ach, ik maak me niet echt zorgen. Ik vertrek gewoon .... uiteraard ...... niet te veel nadenken !


Voorbereidingen: deze bestaan er vooral uit te zorgen dat de boot tip top in orde is.

Deze winter is nogal wat tijd gegaan in de installatie van de (korte golf) zender in de kajuittafel. Veel uurtjes zijn gespendeerd aan het kableren van voeding, antennekabels en oprichten van de antennes zelf. Er is er ééntje op een surfmast (VHF-UHF) die op de achterpreekstoel gemonteerd staat. De achterstag is momenteel verwijderd en zal volgende week van een isolator voorzien worden om te dienen als HF sloper antenne.

Er is ook een nieuwe snelheidsmeter/dieptemeter (foto)gemonteerd, waarvan de nieuwe dieptemetersonde reeds werkt ( staat binnen in de romp (volgende foto)) en waarvan de snelheidsmeter -sonde deze week op de slip zal gemonteerd worden.

Tijdens dezelfde slip sessie wordt de romp afgespoten, opgepoetst en van een nieuwe anti fouling laag voorzien om de Franse noch Spaanse mossels de kans te geven op enig aanhechten aan mijn romp.

De AIS antenne wordt van de achterpreekstoel verwijderd en een AIS splitter wordt geinstalleerd zodat de masttop VHF antenne ook gelijktijdig als AIS antenne kan dienen. Verder zal dit stukje elektronika ook dienen om de autoradio van signaal te voorzien. Twee !!! antennes minder dus ... Joehoe !!!

Een nieuwe NASA Weatherman zal ons op de ganse reis van meerdaagse weerberichten voorzien, en
een nieuwe set waterdichte luidsprekers werden in kuip gemonteerd, kwestie om ook buiten van een lekker muziekje te kunnen genieten (misschien organiseer ik wel eens een Salsa fuif op het ponton in één of ander exotisch haventje) en ook de VHF zal vanaf nu buiten kunnen beluisterd worden. Alles te bedienen dmv een meerkeuzeschakelaar nabij de kaartentafel.

Een 5 Watt portabele VHF/UHF zender werd tweedehands aangekocht ter vervanging van het te lichte 1/2 watt exemplaartje.

Een Sprayhood, zeer konfortabel, vooal bij aan de windse koersen bij minder goed weer, werd geinstalleerd en door de zeilmaker deze winter onder handen genomen. Er werden oa twee nieuwe zijruitjes in gemaakt, dit om het zicht te verbeteren.

Mast, verstaging en lopend want werd geverifieeerd en afgeregeld. Zeilen zijn nagezien.

Alle zelfopblazende zwemvesten werden gekeurd.

De rubberboot werd nagezien en de vloerplankjes versterkt.

BB Motortje is nagezien en OK bevonden.

Roerlagers zijn opnieuw gemaakt in Teflon (zie foto) ( met dank aan Johan) en worden op de slip gemonteerd.

De motor heeft een servicebeurt gekregen en is OK.

Een nieuw naviatieprogramma met digitale kaarten van Imray werd aangekocht en geinstalleerd. De nodige kaarten werden ofwel aangekocht of geleend ( met dank aan Benoit) .

Ik kon het niet laten 3 nieuwe Pilots aan te kopen van Imray. Het water loopt gewoon uit je mond als je die dingen inkijkt. Alle haventjes van hier tot an de Portugese grens worden in detail beschreven, inclusief alle gevaren en aandachtspunten. Leuke dingen in de omgeving, Culinaire hoogtepunten van de streek.. Ahum, ik sta op dieet, dus mag het een beetje mager aub?

Er is nog wat bemanning bijgekomen alhoewel van sommige de exacte data nog in te vullen zijn.
Ben en Jana zullen een weekje invullen in september, Johan mag nog een derde week weg vrouwe Winnie en ook Erna heeft nog een weekje extra verlof kunnen organiseren . Zelfs Jan, mijn oude Norton motorcompaan van de reizen van J&J ( zie http://users.telenet.be/noc-fb/ --> Reizen) heeft onlangs te verstaan gegeven dat een tripje met de Billy hem wel interesseert. Wellicht in september.
Zijn er nog kandidaten ?

De Zendamateurvergunning werd behaald bij het BIPT.

Vertrekkeeeeeeeeeeen !!!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Bonjour
Le départ approche je te souhaite une belle navigation.Au Pays- Bas les enfants aiment bien Claire également.Nouis venons de rentrés des Pays-Bas.
Joseph

ALIBI

Ben&janna zei

hierbij bevestigen wij onze boeking voor de 2/3de week van september, op cruize bij de billy

Ben & Janna