Billy is back again

Na een sabbathjaar om de Billy te laten rusten van zijn grote voyage in 2009 ....ahum.... wordt mijn bootje eindelijk eens terug onder handen genomen..... en dat het nodig is kun je zien aan de bijhorende foto's.... Rust roest is maar al te duidelijk.



Dure antifouling, bij de tewaterlating in april 2010 aangebracht... het spul kost ieder jaar zo'n 20% duurder - ten spijt, is de aangroei massaal. Dat komt er van hé. Zelfslijpende antifouling werkt blijkbaar enkel als je daadwerkelijk vaart met je boot.



Soit, dit jaar beloof ik mezelf op mijn plechtige communiezieltje dat Billy-lief nu en dan terug het ruime sop mag kiezen. De verkoopplannen zijn nog niet helemaal van de baan, zo'n vuile boot is trouwens voor een potentiele koper niet echt aantrekkeljk... maar we zien wel.Eerst staat er dus een grote schoonmaak en onderhoudssessie op het programma. Ik ben verdomme beschaamd.. Zo vuil en onderkomen ziet de boot er uit.....Tssss...Een eerste begin wordt gemaakt door op de RYCO kar met grove middelen (hoge drukspuit) het witte kokervolkje tegen de vlakte (Ryco slip) te spuiten. Een zwarte antifouling wordt professioneel gemixt en uitgesmeerd en voila... den onderkant ziet er toch al weer deftig uit. Schroef niet vergeten, ook de logvinnetjes krijgen een spaarzame beurt. De Billy kan zelfs op eigen motorkracht terug naar de steiger. Als je de foto's ziet, begrijp je wel dat ik assistentie van schipper Kurt nodig had om deze morgen tot op de kar te geraken. Er was geen enkele, echt geen enkele voortstuwing meer.
Een weekje later wordt er warempel zelfs al eens gezeild. Johan van de Seagull is in plein form en vliegt mij letterlijk en figuurlijk voorbij. Johan heeft de ganse winter geslist en geschuurd aan zijn romp en dat is er aan te zien.
Toch eens een nieuw fokje kopen en de romp een volgende winter ook eens onderhanden nemen ? Pfttt. zo lastig hé?
Allez,

groeten,

Jean
































































































1 opmerking:

Anoniem zei

Fijn te lezen dat de Billy weer actief is. Mogen er nog aangename zeiltripjes aankomen. En dat geld trouwens ook voor Johan van de Seagull. Groetjes, Luc B uit Mechelen.